29.11..png

Kokemusasiantuntijat – vallankumous lastensuojelussa

8.2. järjestettiin eduskunnan pikkuparlamentin kansalaisinfossa tapahtuma, jossa kansanedustajat ja lastensuojelun kokemusasiantuntijanuoret keskustelivat ajankohtaisista lastensuojelun asioista. Tapahtuman juonsivat kansanedustaja Maria Guzenina ja Osallisuuden ajan puheenjohtaja Vilma Vähämaa. Kokemusasiantuntijat nostivat keskusteluun muun muassa lapsille ja nuorille heidän oikeuksistaan kertomisen merkityksen, sen kuinka lastensuojeluprosessiin liittyy usein väärinymmärryksiä ja lopuksi suuren kiitollisuuden heitä auttaneille työntekijöille matkansa varrella. 

 


Ammattilaisten ilta_ilman.png

AMMATTILAISTEN ILTA TIISTAINA 21.11. KLO 17 

Osallisuuden aika järjestää lastensuojelun ammattilaisille tarkoitetun illan, jossa pohditaan yhdessä kuinka ammattilaisten ja kokemusasiantuntijoiden yhteistyötä voidaan kehittää. Miten juuri sinä voisit rikastaa työtäsi toimimalla yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa? Entä mitä yhteistyö vaatii? Tule ja innostu!

Ilta järjestetään Osallisuuden ajan toimistolla, osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 15 A, 6 krs. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.TO 8.2.2018KLO 13-15.30 (1).png

Lokakuinen eduskuntavierailu poiki Kansalaisinfon järjestämisen helmikuussa Pikkuparlamentissa! Torstaina 8.2. klo 13-15.30 lähdemme viemään lastensuojelun asiaa eteenpäin. Tervetuloa mukaan! Tilaisuus on avoin kaikille, mutta vain 60 nopeinta mahtuu saamaamme tilaan. Toivomme, että raivaat kalenteriisi jo nyt tilaa ja tulet paikan päälle todistamaan lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden vallankumousta. Tilaisuuden ohjelmaa valmistellaan vielä, mutta heti sen tarkentuessa laitamme mainoksen jakoon. Tämä on tapahtuma, jota et halua jättää väliin.


guzenina.jpg

EDUSKUNTAVIERAILU

Osallisuuden ajan porukka kävi tapaamassa eduskunnassa kansanedustaja Maria Guzeninaa 4.10. Tapaamisen aikana käytiin hedelmällistä keskustelua lastensuojelun tämänhetkisestä tilanteesta, lastensuojelun esiinnostamisen tärkeydestä ja suunniteltiin tulevaa yhteistyötä. Koska Osallisuuden ajan yhtenä tarkoituksena on viedä lastensuojelun asiakasnuorten ja ammattilaisten viestiä päättäjille, niin nyt olemme vahvasti rakenteiden ytimessä. Tämän yhteistyön hedelmiä kannattaa jäädä odottamaan!


mainos_happi.jpg

NUORTEN PÄIVÄN TERVEISET

Lastensuojelun Keskusliiton, Pesäpuun ry.:n ja Osallisuuden aika ry.:n järjestämään Nuorten päivään 1.9.2017 kutsuttiin mukaan lastensuojelun asiakkaana olevia ja olleita nuoria. Päivä pidettiin Toimintakeskus Hapessa Helsingissä. Nuoria saapui paikalle lähes 50. Nuorille on tärkeää tavata muita lastensuojelun asiakkaita ja saada tilaisuus keskustella lastensuojelusta. Nuorten päivässä tärkeintä onkin kohtaaminen ja toiseksi tärkeintä saada oma ääni kuuluviin myös suuremmalle yleisölle. Päivän aikana nuoria pyydettiin lähettämään terveisiä lastensuojelun ammattilaisille. Tänä vuonna Nuorten päivän terveiset tuotiin ammattilaisille videon muodossaValtakunnallisilla lastensuojelupäivillä 26.-27.9. Tommi Laition puheenvuoron yhteydessä. Voit käydä katsomassa nuorten päivän videoterveiset tästä

Annantalo.JPG

PIHALLA!? -TAIDENÄYTTELY ANNANTALOLLA

Koko syyskuun ajan Annantalolla oli esillä lastensuojelun asiakastaustaisten nuorten ja aikuisten tekemiä erilaisia teoksia Pihalla!? -taidenäyttelyssä. Näyttely kosketti ja toi iholle lastensuojelun asiakkaitten kokemusmaailman. Näyttely oli Pesäpuu ry:n organisoima, jota oli toteuttamassa useita eri järjestöjä ja ryhmiä. Osallisuuden aika piti näyttelyssä kaksi työpajaa, olimme mukana kokemusasiantuntija café'ssa ja pidimme näyttelykierroksia opiskelijoille. Näyttely sai upean vastaanoton, joten toivottavasti teoksia tulee vielä myöhemminkin esille.