kehittäjäryhmämainoskuva.JPG

nuorten kannanotto lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden asiakasmääristä

Osallisuuden ajan nuorten ryhmän kannanoton voi lukea blogistamme. Nuoret kannattavat asiakasmäärän rajaamista lailla muun muassa siksi, että se mahdollistaisi enemmän kohtaamisia sosiaalityöntekijän ja lapsen, nuoren ja hänen koko perheensä kanssa.

Helsingin sanomat julkaisi kannanottoon perustuvan mielipidekirjoituksen 14.6. 

 

NUORTEN AJATUKSIA SÄHKÖISISTÄ PALVELUISTA

Pelastakaa Lapset ry:n digitaalinen sosiaalityö lasten ja nuorten tukena -hanke esittelee videosarjassa erilaisia olemassaolevia digitaalisuutta hyödyntäviä palveluja. Videosarjan viimeisessä osassa Osallisuuden ajan nuoret kommentoivat jaksoja. Mitä ajatuksia sähköiset palvelut herättävät nuorissa kokemusasiantuntijoissa? 

 

Osallisuuden ajan nuorista artikkeli helsingin sanomissa 6.4.2018

Osallisuuden ajan nuorten ryhmässä on kevään aikana työstetty kannanottoa lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden mitoitukseen liittyvän lakialoitteen puolesta. Asiamme sai näkyvyttä Helsingin Sanomissa 6.4., täältä pääset lukemaan koko jutun. 

Kuvat: Rio Gandara / HS

 

KUTSU KEVÄTKOKOUKSEEN

Osallisuuden ajan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita järjestön kevätkokoukseen, joka pidetään maanantaina 16.4.2018 klo 17, toimistollamme Pohjoinen Hesperiankatu 15 A, 6 krs, 00260 Helsinki. Kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty jäsenille lauantaina 24.3.2018 sähköpostin välityksellä.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 § määräämät kevätkokoukselle kuuluvat asiat, kuten päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja myönnetään vastuuvapaus tilivelvollisille. 

Tervetuloa!

Spring Flowers in Bloom (2).jpg

 

Yhteisön kokemuspeli

Osallisuuden aika on on yhdessä Soccan kanssa kehittänyt Yhteisön kokemuspelin, joka on erityisesti lastensuojelulaitoksiin tarkoitettu lautapeli, jonka avulla lapset, nuoret ja työntekijät voivat keskustella ja arvioida lapsen ja nuoren arkea ja kokemusta omasta elämästään.

Peli tarjoaa konkreettisen apuvälineen ja keskustelun avaajan, jonka avulla jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus vaikuttaa yhteisöön, jossa hän elää. Oikeita ja vääriä vastauksia ei ole ja tavoitteena on, että pelin avulla voidaan puhua aiheista, joista ei välttämättä muuten puhuta. Peliä voi pelata kaikkien yli 7-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa ja peli on tarkoitettu myös laitoksen työntekijöille. Lue lisää pelistä Soccan nettisivuilta. 

 

Peli.jpg

Hyviä pelihetkiä!