opas nuorten osallisuutta tukevan omavalvontasuunnitelman tekoon on julkaistu

Lastensuojelun Keskusliitto on julkaissut oppaan, joka kuvaa käytännönläheisesti kuinka lastenkodissa voidaan laatia omavalvontasuunnitelma yhdessä nuorten kanssa. Sen sisällöt on tuotettu yhteishankkeessa, jossa on Lastensuojelun Keskusliiton lisäksi ollut mukana Osallisuuden aika ry:n kokemusasiantuntijoita, Nuoren oikeudet ja asema sijaishuollossa -hanke sekä erään lastenkodin nuoria ja työntekijöitä. Tavoitteena oli luoda omavalvontasuunnitelmasta nuorille ymmärrettävä versio sekä vahvistaa nuorten omavalvontaa koskevaa tietoutta. Lehdistötiedotteen voi lukea Lastensuojelun Keskusliiton nettisivuilta, josta oppaan voi myös maksutta ladata.

Omavalvontaopas.JPG

kutsu yhteiskehittämisiltaan

Osallisuuden ajan kehittäjäryhmän kevätkauden lopuksi haluamme kutsua mukaan ryhmään ammattilaisia yhdessä nuorten kanssa keskustelemaan ja kehittämään lastensuojelua. Illan teemana on “mitä lastensuojelun tulisi olla?”. Miksi lastensuojelutyötä tehdään ja miksi sen perimmäinen tarkoitus ei aina välity nuorelle asti? Mitä asialle voisi tehdä? Tarjolla ruokaa sekä kahvia ja teetä. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella 20.5. mennessä. Lisätietoja ja ilmoittautumisten peruutukset: anni.sunervo@osallisuudenaika.fi, p. 040 085 0605. / Yhteiskehittämisilta on tällä hetkellä täynnä! Ilmoitamme, mikäli peruutuspaikkoja vapautuu.

Ajankohta: 29.5.2019 klo 17-19.30

Paikka: Osallisuuden aika ry:n toimisto, Pohjoinen Hesperiankatu 15, 00260 Helsinki

Kutsu 29.5. someen.png

kutsu kevätkokoukseen

Osallisuuden ajan jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita järjestön kevätkokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 24.4.2019 klo 17.00 toimistollamme Pohjoinen Hesperiankatu 15 A, 6 krs, 00260 Helsinki. Kokouskutsu esityslistoineen on lähetetty jäsenille maanantaina 8.4.2019 sähköpostin välityksellä.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 11 § määräämät kevätkokoukselle kuuluvat asiat:

- esitetään vuoden 2018 tilinpäätös ja toimintakertomus

- päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille

Ilmoitathan tulostasi anni.sunervo@osallisuudenaika.fi, niin osaamme varata riittävästi tarjoiluja!

Spring Flowers in Bloom (2) (2018_10_11 11_55_42 UTC).jpg

Eduskunta+2019+mainos.jpg

Milloin: 5.2.2019 klo 13.30–15.30

Missä: Eduskunnan pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, 00100 Helsinki

Mitä: Osallisuuden aika ry järjestää keskustelutilaisuuden lastensuojelusta, jossa pääosassa on lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden ääni. Paneelissa ääneen pääsevät myös eri puolueiden kansanedustajat. Luvassa siis kokemukseen perustuvaa keskustelua lastensuojelusta! Paikalla kansanedustajista ainakin tähän mennessä vahvistuneet Maria Guzenina (sdp) ja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.).

HUOM! Tilaisuus on täynnä. Videoimme tilaisuuden ja se on katsottavissa jälkeenpäin Osallisuuden ajan nettisivujen kautta. Lisätietoja: projektipäällikkö Anni Sunervo, anni.sunervo@osallisuudenaika.fi, p. 040 085 0605.


Vilma Vähämaa Vuoden kaupunkilainen 2018

Kaupunkitoimittajien yhditys valitsi Vuoden kaupunkilaiseksi Osallisuuden ajan puheenjohtajan Vilma Vähämaan. Vuoden kaupunkilainen valittiin 22. kerran ja valinnalla halutaan nostaa esiin ihmisiä, jotka haluavat pyyteettömästi parantaa muiden hyvinvointia. Vilma ja koko yhdistys palkittiin lastensuojelun osallisuuden parissa tekemästään työstään 28.12.2018. Lue Helsingin Sanomien artikkeli Vuoden kaupunkilainen –nimityksestä.


SAVE+THE+DATE+%283%29.jpg

Helmikuussa seuraa jatkoa Vallankumous lastensuojelussa -tapahtumalle, jossa kansanedustajat ja lastensuojelun kokemusasiantuntijat kohtaavat. Luvassa dialogia lastensuojelusta ja aitoa kokemustietoa. Merkitse siis kalenteriin 5.2.2019 klo 13.30!

Tilaisuus on avoin kaikille ja ilmoittautumislinkki sekä tarkemmat tiedot tulossa pian. Tilaisuus järjestetään eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Tule sinäkin viemään lastensuojelun asiaa eteenpäin!


kehittäjäryhmämainoskuva.JPG

nuorten kannanotto lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden asiakasmääristä

Osallisuuden ajan nuorten ryhmän kannanoton voi lukea blogistamme. Nuoret kannattavat asiakasmäärän rajaamista lailla muun muassa siksi, että se mahdollistaisi enemmän kohtaamisia sosiaalityöntekijän ja lapsen, nuoren ja hänen koko perheensä kanssa.

Helsingin sanomat julkaisi kannanottoon perustuvan mielipidekirjoituksen 14.6. 

 

Osallisuuden ajan nuorista artikkeli helsingin sanomissa 6.4.2018

Osallisuuden ajan nuorten ryhmässä on kevään aikana työstetty kannanottoa lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden mitoitukseen liittyvän lakialoitteen puolesta. Asiamme sai näkyvyttä Helsingin Sanomissa 6.4., täältä pääset lukemaan koko jutun. 

Kuvat: Rio Gandara / HS