Haemme korkeakouluharjoittelijaa viestinnän tehtäviin

Osallisuuden aika ry on lastensuojelussa olevien lasten ja nuorten osallisuutta edistävä yhdistys. Yhdistys pyrkii lisäämään lasten ja nuorten sekä ammattilaisten vuoropuhelua lastensuojelussa yhteiskehittämisen avulla. Toimintamme koostuu nuorille suunnatusta ryhmä- ja vaikuttamistoiminnasta ja mukana olevat nuoret toimivat lastensuojelun kokemusasiantuntijoina erilaisissa tilaisuuksissa, seminaareissa ja hankkeissa.

Haemme harjoittelijaa maalis-toukokuun ajalle toimistollemme Töölöön. Työskentelet osana pientä työyhteisöämme, johon kuuluu projektipäällikkö sekä 30% työaikaa tekevä projektikoordinaattori. Työaikasi voidaan sopia joustavasti ja harjoittelu on mahdollista toteuttaa myös osa-aikaisesti. Työnkuvasi voidaan suunnitella osaamisesi ja kiinnostuksenkohteidesi mukaisesti.

Tehtäviäsi voivat olla mm.:

-          mediasisältöjen suunnittelu ja toteuttaminen, esim. videot

-          nettisivujen päivittäminen ja uudistaminen

-          esite yms. materiaalin suunnittelu

-          hallinnollisissa tehtävissä avustaminen

Edellytämme:

-          itsenäistä ja oma-aloitteista työotetta

-          hyviä vuorovaikutus- ja kirjoitustaitoja

Tehtävässä on hyötyä erityisesti lastensuojelun ja järjestökentän tuntemisesta, mutta se ei ole välttämätöntä. Voimme maksaa tehdystä työsuorituksesta palkkion. Kiinnostuitko? Hae pikaisesti harjoittelupaikkaa lähettämällä vapaamuotoinen hakemuskirje tai vaikka videohakemus ja cv sähköpostitse anni.sunervo@osallisuudenaika.fi viimeistään 22.2. klo 12 mennessä. Haastattelut pidetään vkolla 9, 25.2. ja 26.2. Lisätietoja harjoittelusta antaa projektipäällikkö Anni Sunervo (p. 040 085 0605, anni.sunervo@osallisuudenaika.fi). Työnhakijoiden tietosuojaselosteen voit lukea tästä.


Eduskunta+2019+mainos.jpg

Milloin: 5.2.2019 klo 13.30–15.30

Missä: Eduskunnan pikkuparlamentin Kansalaisinfo, Arkadiankatu 3, 00100 Helsinki

Mitä: Osallisuuden aika ry järjestää keskustelutilaisuuden lastensuojelusta, jossa pääosassa on lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden ääni. Paneelissa ääneen pääsevät myös eri puolueiden kansanedustajat. Luvassa siis kokemukseen perustuvaa keskustelua lastensuojelusta! Paikalla kansanedustajista ainakin tähän mennessä vahvistuneet Maria Guzenina (sdp) ja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.).

HUOM! Tilaisuus on täynnä. Videoimme tilaisuuden ja se on katsottavissa jälkeenpäin Osallisuuden ajan nettisivujen kautta. Lisätietoja: projektipäällikkö Anni Sunervo, anni.sunervo@osallisuudenaika.fi, p. 040 085 0605.


Vilma Vähämaa Vuoden kaupunkilainen 2018

Kaupunkitoimittajien yhditys valitsi Vuoden kaupunkilaiseksi Osallisuuden ajan puheenjohtajan Vilma Vähämaan. Vuoden kaupunkilainen valittiin 22. kerran ja valinnalla halutaan nostaa esiin ihmisiä, jotka haluavat pyyteettömästi parantaa muiden hyvinvointia. Vilma ja koko yhdistys palkittiin lastensuojelun osallisuuden parissa tekemästään työstään 28.12.2018. Lue Helsingin Sanomien artikkeli Vuoden kaupunkilainen –nimityksestä.


SAVE+THE+DATE+%283%29.jpg

Helmikuussa seuraa jatkoa Vallankumous lastensuojelussa -tapahtumalle, jossa kansanedustajat ja lastensuojelun kokemusasiantuntijat kohtaavat. Luvassa dialogia lastensuojelusta ja aitoa kokemustietoa. Merkitse siis kalenteriin 5.2.2019 klo 13.30!

Tilaisuus on avoin kaikille ja ilmoittautumislinkki sekä tarkemmat tiedot tulossa pian. Tilaisuus järjestetään eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Tule sinäkin viemään lastensuojelun asiaa eteenpäin!


kehittäjäryhmämainoskuva.JPG

nuorten kannanotto lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden asiakasmääristä

Osallisuuden ajan nuorten ryhmän kannanoton voi lukea blogistamme. Nuoret kannattavat asiakasmäärän rajaamista lailla muun muassa siksi, että se mahdollistaisi enemmän kohtaamisia sosiaalityöntekijän ja lapsen, nuoren ja hänen koko perheensä kanssa.

Helsingin sanomat julkaisi kannanottoon perustuvan mielipidekirjoituksen 14.6. 

 

Osallisuuden ajan nuorista artikkeli helsingin sanomissa 6.4.2018

Osallisuuden ajan nuorten ryhmässä on kevään aikana työstetty kannanottoa lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden mitoitukseen liittyvän lakialoitteen puolesta. Asiamme sai näkyvyttä Helsingin Sanomissa 6.4., täältä pääset lukemaan koko jutun. 

Kuvat: Rio Gandara / HS