NUORTEN AJATUKSIA SÄHKÖISISTÄ PALVELUISTA

Pelastakaa Lapset ry:n digitaalinen sosiaalityö lasten ja nuorten tukena -hanke esittelee videosarjassa erilaisia olemassaolevia digitaalisuutta hyödyntäviä palveluja. Videosarjan viimeisessä osassa Osallisuuden ajan nuoret kommentoivat jaksoja. Mitä ajatuksia sähköiset palvelut herättävät nuorissa kokemusasiantuntijoissa? 

YHTEISÖN KOKEMUSPELI

Osallisuuden aika on on yhdessä Soccan kanssa kehittänyt Yhteisön kokemuspelin, joka on erityisesti lastensuojelulaitoksiin tarkoitettu lautapeli, jonka avulla lapset, nuoret ja työntekijät voivat keskustella ja arvioida lapsen ja nuoren arkea ja kokemusta omasta elämästään.

Peli tarjoaa konkreettisen apuvälineen ja keskustelun avaajan, jonka avulla jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus vaikuttaa yhteisöön, jossa hän elää. Oikeita ja vääriä vastauksia ei ole ja tavoitteena on, että pelin avulla voidaan puhua aiheista, joista ei välttämättä muuten puhuta. Peliä voi pelata kaikkien yli 7-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa ja peli on tarkoitettu myös laitoksen työntekijöille. Lue lisää pelistä Soccan nettisivuilta. 

kokemuspelikuva.jpg

Lataa tästä pelilauta,ohjeet ja pelin muistiinpanot

Hyviä pelihetkiä!

 

LAstensuojelun aakkoset - 29 faktaa lastensuojelusta

Osallisuuden ajan kehittäjäryhmä kokosi yhteen lastensuojelun aakkoset. Aakkosten tarkoituksena on avata lastensuojelua, erityisesti nuorten näkökulmasta sekä esimerkiksi tarjota vinkkejä jaksamiseen ja ammattilaisille. 

Lastensuojelun aakkoset on julkaistu ensimmäisen kerran jouluna 2017 Osallisuuden ajan Instagram-tilillä.