Osallisuuden aika ry on lastensuojelun palveluja asiakasnäkökulmasta kehittävä järjestö. Keräämme lastensuojelun asiakasnuorten näkemyksiä heitä koskevista palveluista, ja viemme tätä tietoa eteenpäin päättäville tahoille. Käytämme nuorten tuottamaa tietoa myös lastensuojelun ammattilaisten kouluttamiseen. Luomme areenoita ja paikkoja, jotta eri tahot, joita lastensuojelu eri tasoilla koskettaa, voivat kohdata tasa-vertaisina lastensuojelun asiakkaista kansanedustajiin. Näin kaikkien tasojen ymmärrys lastensuojelusta ilmiönä lisääntyy!

Ympyräkuva.PNG

TOIMINTAA NUORILLE - OA:N OMA KEHITTÄJÄRYHMÄ

Toimintamme ytimessä on joka toinen viikko kokoontuva nuorten kehittäjäryhmä. Ryhmä koostuu nuorista, joilla on jossain kohtaa elämäänsä ollut lastensuojelun asiakkuus. Ryhmässä jaamme kokemuksia lastensuojelusta sekä käsittelemme erilaisia teemoja, kuten mm. luottamusta, dokumentointia ja rajoitustoimenpiteitä. Sitä mikä on parantanut ja mikä on pahentanut nuorten oloa. Tätä tietoa viemme eteenpäin sinne, minne ryhmä haluaa. Nuoret pääsevät joko itse viemään tietoaan henkilökohtaisesti eteenpäin tai Oa:n työntekijöiden avulla. Tämä on meille erityisen tärkeää, sillä tämä ei ole vertaistukiryhmä, tämä on vaikuttamisryhmä! Jos kiinnostuit niin tervetuloa kehittämään lastensuojelua Oa:n ryhmään!

KOULUTTAMINEN & KONSULTOINTI

Tietoa, jota nuorten ryhmä tuottaa, käytämme lastensuojelun ammattilaisten kouluttamiseen. Viemme kokemustietoa säännöllisesti pääkaupunkiseudun korkekouluhuin ja Helsingin yliopistoon, jotta voimme vaikuttaa siihen, miltä kenttä tulevaisuudessa näyttää. Kokemustietoa kaivataan nykypäivänä ennennäkemättömällä tavalla myös useissa Suomen kunnissa, jotka kipuilevat lastensuojelun kysymysten parissa. Oa:n kehittäjäryhmän kokemusasiantuntijat ovat tuoneet ja tuovat kokemusääntä erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin niin kunnallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Kokemusääni läpileikkaavasti kuuluviin!

VAIKUTTAMISTYÖ

Osallisuuden ajan kehittäjäryhmä on vaikuttamisryhmä, ei vertaistukiryhmä. Ryhmän nuorille on ensiarvoista, että he eivät avaa ajatuksiaan turhaan, vaan että sillä on jotakin merkitystä, että se johtaa johonkin. Niinpä vaikutamme kokemustiedolla järjestämällä säännöllisiä tapaamisia eri tason päättäjien ja asiakaskunnan välille niin, että kokemustieto kulkee eteenpäin kaikilla lastensuojelun tasoilla. Koulutamme ja lisäämme tietoisuutta aiheesta, sekä poistamme lastensuojelun leimaa julkisessa keskustelussa mukana olemalla. Tuomme lastensuojelun kehittämistarpeita sekä onnistumisia näkyviksi.