MISTÄ KAIKESTA TOIMINTAMME KOOSTUU?

Yhdistyksen ajamia teemoja on vuosien saatossa olleet mm. lastensuojelun näkyväksi tekeminen nuorten silmin, hyvän lastensuojelun työntekijän kuvaaminen, koulun ja lastensuojelun välisen yhteistyön kehittäminen sekä lapsiperheiden palveluiden kehittäminen. Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijanuoret käyvät opettamassa uusia sosiaalityöntekijöitä Helsingin yliopistossa, olemme mukana hallituksen kärkihankkeessa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa ja toimimme asiantuntijan roolissa eri lakimuutostyöryhmissä. Osallisuuden aika on valtakunnallinen yhdistys ja toimialueena on koko Suomi.

Yhdistys on nuoresta iästä huolimatta saanut paljon näkyvyyttä ja on hyvin tunnettu lastensuojelun kentällä. Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijanuoret ovat kysyttyjä puhujia ja kouluttajia. Osallisuuden ajan periaatteena on, että kokemusasiantuntijat ovat asiantuntijoita lastensuojelun alalla siinä missä koulutetut ammattilaisetkin. Tästä syystä maksamme kaikille kokemusasiantuntijoille palkkion heidän työstään. Olisiko sinulla tarvetta kokemusasiantuntijalle omassa tapahtumassasi tai olisiko työyhteisösi halukas lisäämään nuorten osallisuutta omassa yksikössänne? Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä miten voisimme olla avuksi.

Koska lastensuojelun kenttä on jatkuvassa muutoksessa, tarvitaan uusia nuoria kertomaan juuri tämänhetkisistä haasteista, joita lastensuojelunasiakkaat kohtaavat. Osallisuuden ajalla onkin oma nuorten kokemusasiantuntijoiden kehittäjäryhmä, joka kokoontuu joka toinen viikko ja pureutuu eri teemoihin, joita viedään sitten yhdessä eteenpäin päättäjille. Jos kiinnostuit, lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Osallisuuden aika on saanut hyvin medianäkyvyyttä. Nuoret ovat olleet vuoden 2017 aikana YLE:n aamu-tv:ssä haastateltavana, mukana Arman Alizadin Täällä pohjantähden alla -ohjelman toisen tuotantokauden lastensuojelua käsittelevässä jaksossa ja kirjoittamassa blogia Lastensuojelun Keskusliiton kanssa median luomasta leimasta koskien lastensuojelun asiakkaita. Kyseinen kirjoitus on saanut runsaasti huomioa ja sitä on jaettu paljon myös sosiaalisessa mediassa. Voit lukea blogikirjoituksen täältä.