MISTÄ KAIKESTA TOIMINTAMME KOOSTUU?

Yhdistyksen ajamia teemoja on vuosien saatossa olleet mm. lastensuojelun näkyväksi tekeminen nuorten silmin, hyvän lastensuojelun työntekijän kuvaaminen, koulun ja lastensuojelun välisen yhteistyön kehittäminen sekä lapsiperheiden palveluiden kehittäminen. Osallisuuden ajan oma kehittäjäryhmä toimii aktiivisesti ja keskittyy erityisesti nuorten osallisuuden lisäämiseen lastensuojen kentällä ja sen kehittämisessä. Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijanuoret käyvät myös opettamassa uusia sosiaalialan opiskelijoita esimerkiksi Yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Olemme myös mukana vahvasti hallituksen kärkihankkeessa Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa ja toimimme asiantuntijan roolissa eri lakimuutostyöryhmissä. Osallisuuden aika on valtakunnallinen yhdistys ja toimialueena on koko Suomi. Teemme myös vaikuttamistyötä politiikkojen sekä päättäjien kanssa vahvistaaksemme rakenteiden muuttumiseen tehtävää työtä. Toimintamme on laajaa, mutta samat teemat toimivat punaisena lankanamme, yhdessä halun kanssa tehdä vahvaa vaikuttamistyötä ja lisätä yhteistutkijuutta.  

Yhdistys on nuoresta iästä huolimatta saanut paljon näkyvyyttä ja on hyvin tunnettu lastensuojelun kentällä. Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijanuoret ovat kysyttyjä puhujia ja kouluttajia. Osallisuuden ajan periaatteena on, että kokemusasiantuntijat ovat asiantuntijoita lastensuojelun alalla siinä missä koulutetut ammattilaisetkin. Tästä syystä maksamme kaikille kokemusasiantuntijoille palkkion heidän työstään. Olisikohan sinulla tarvetta kokemusasiantuntijalle omassa tapahtumassasi tai olisiko työyhteisösi halukas lisäämään nuorten osallisuutta omassa yksikössänne? Ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä miten voisimme olla avuksi.

Koska lastensuojelun kenttä on jatkuvassa muutoksessa, tarvitaan aina uusia nuoria kertomaan juuri tämänhetkisistä haasteista, joita lastensuojelunasiakkaat kohtaavat. Osallisuuden ajalla onkin oma kehittäjäryhmä, joka kokoontuu joka toinen viikko ja pureutuu eri teemoihin, joita viedään sitten yhdessä eteenpäin päättäjille. Jos kiinnostuit, lue lisää ryhmän toiminnasta täältä.

Osallisuuden aika on saanut hyvin medianäkyvyyttä. Voit seurata toimintaamme esimerkiksi Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa

Osallisuuden aika on saanut paljon kiitosta blogi-kirjoituksesta yhdessä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa. Kirjoitus kertoo median luomasta leimasta koskien lastensuojelun asiakkaita. Kyseinen kirjoitus on saanut runsaasti huomioa ja sitä on jaettu paljon myös sosiaalisessa mediassa. Voit lukea blogikirjoituksen täältä.