ryhmän kiitollisuusviikko

Ryhmässä on pohdittu alkuvuodesta 2019 paljon kiitollisuutta: mistä kaikesta on kiitollinen lastensuojelussa ja keitä haluisi kiittää? Kiitollisuudenaiheita on löytynyt ja ryhmä halusi jakaa niitä sosiaalisessa mediassa kaikkien nähtäville. Lastensuojelussa korostuu usein ne asiat, jotka eivät ole menneet niin hyvin, kuin olisi voinut. Olisi tärkeää myös puhua hyvistä asioista, kohtaamisista ja kertoa kiitokset ääneen.


KOKEMUSASIANTUNTIJAT - VALLANKUMOUS LASTENSUOJELUSSA II VIDEOTALLENTEET

Osallisuuden aika järjesti keskustelutilaisuuden lastensuojelusta 5.2.2019 eduskunnan pikkuparlamentin Kansalaisinfossa. Tapahtumassa kuultiin kehittäjäryhmän koostama fiktiivisen Esan tarina lastensuojelun asiakkaana, keskusteltiin tarinasta yleisön kanssa sekä jatkettiin keskustelua lastensuojelusta paneelissa. Paneelissa oli mukana keskustelemassa lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden lisäksi Silvia Modig, Henrik Vuornos sekä lopussa Outi Alanko-Kahiluoto ja Maria Guzenina. Tilaisuus taltioitiin ja sen pääsee näkemään kolmessa osassa. Tästä voit ladata tilaisuuden dia-esityksen. Mainitsethan tekijäksi Osallisuuden aika ry:n mikäli käytät dioja.


KOHTAAMISEN JOULUKALENTERI

Osallisuuden ajan kehittäjäryhmän ajatuksia kohtaamisesta julkaistiin joulukalenterin muodossa joulukuussa 2018 sometileillämme.


KOHTAAMISEN AVARUUS

Ryhmä kutsui 29.11.2018 tapaamiskerralleen mukaan lastensuojelun ammattilaisia jakamaan ajatuksia kohtaamisesta. Yhteiskehittämisillan ajatukset hyvästä kohtaamisesta tiivistettiin kohtaamisen avaruudeksi.

Kohtaamisen polku.jpg

NUORTEN AJATUKSIA SÄHKÖISISTÄ PALVELUISTA

Pelastakaa Lapset ry:n digitaalinen sosiaalityö lasten ja nuorten tukena -hanke esittelee videosarjassa erilaisia olemassaolevia digitaalisuutta hyödyntäviä palveluja. Videosarjan viimeisessä osassa Osallisuuden ajan nuoret kommentoivat jaksoja. Mitä ajatuksia sähköiset palvelut herättävät nuorissa kokemusasiantuntijoissa? 


YHTEISÖN KOKEMUSPELI

Osallisuuden aika on on yhdessä Soccan kanssa kehittänyt Yhteisön kokemuspelin, joka on erityisesti lastensuojelulaitoksiin tarkoitettu lautapeli, jonka avulla lapset, nuoret ja työntekijät voivat keskustella ja arvioida lapsen ja nuoren arkea ja kokemusta omasta elämästään.

Peli tarjoaa konkreettisen apuvälineen ja keskustelun avaajan, jonka avulla jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus vaikuttaa yhteisöön, jossa hän elää. Oikeita ja vääriä vastauksia ei ole ja tavoitteena on, että pelin avulla voidaan puhua aiheista, joista ei välttämättä muuten puhuta. Peliä voi pelata kaikkien yli 7-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa ja peli on tarkoitettu myös laitoksen työntekijöille. Lue lisää pelistä Soccan nettisivuilta. 

kokemuspelikuva.jpg

Lataa tästä pelilauta,ohjeet ja pelin muistiinpanot

Hyviä pelihetkiä!


LAstensuojelun aakkoset - 29 faktaa lastensuojelusta

Osallisuuden ajan kehittäjäryhmä kokosi yhteen lastensuojelun aakkoset. Aakkosten tarkoituksena on avata lastensuojelua, erityisesti nuorten näkökulmasta sekä esimerkiksi tarjota vinkkejä jaksamiseen ja ammattilaisille. 

Lastensuojelun aakkoset on julkaistu ensimmäisen kerran jouluna 2017 Osallisuuden ajan Instagram-tilillä.